Alaus degustacija su iškilmingais pietumis 

   

Apžiūrint Butautų dvaro bravorą, sužinosite, kaip verdamas alus mažame bravorėlyje, užsuksite į paslaptingą dvaro rūsį;

Po ekskursijos sėsite prie papuošto dvaro stalo, ragausite elnienos guliašą su apelsinais ir šokoladu, o prie šio patiekalo derinsite Butautų Imperial alų;

Degustacijos metu paragausite 5 skirtingas alaus rūšis, bus patiekti šalti užkandžiai, tokie kaip: marinuotos alyvuogės su medumi, juodas šokoladas, datulės su pelėsiniu sūriu ir t.t.;

Tai pat, turėsite progą aplankyti išlikusią Butautų dvaro paveikslų galeriją.

                  

2004 m. Butautų dvarą aplankė atgimimo vėjai, kuomet aludaris Darius Vizbaras entuziastingai pradėjo atstatinėti bravorą ir patį dvarą. Vos po metų pagal unikalią 1858 m. grafų Tiškevičių sukurtą alaus receptūrą buvo pradėtas gaminti „Butautų dvaro alus". Išpilstytas į išskirtinius 1 l talpos butelius „Butautų dvaro alus" tapo prestižiniu lietuvišku alumi ir 2010 m. laimėjo Lietuvos metų gaminio aukso medalį.